Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEZIVI ZLOČIN

Otkrivena 'kanibalska jazbina' šokirala Rusiju: Par klao ljude pa čuvao njihove ostatke, a otkrili su ih radnici

Police guard road near Russian Il-76 military plane crash site in Belgorod region
Foto: Stringer/REUTERS
1/2
06.05.2024.
u 09:49

Natalia je bila osuđena na 11 godina zatvora zbog ubojstva Elene, dok je njen suprug dobio 13 godina zatvora. Dok je on preminuo u zatvoru, ana će na slobodu 2029. godine, kada će imati 54 godine

Cijeli svijet bio je u šoku još 2017. kada je otkrivena ''kanibalska jazbina'' u stanu bračnog para u ruskom Krasnodaru, gdje su godinama ubijali i skrivali dijelove tijela ljudi. Par Dmitrij Bakšev i Natalija Bakševa su godinama ubijali desetke ljudi, a uhićeni su kada je policija u njihovom stanu pronašla odrezane dijelove tijela ljudi i fotografije njihovih ostataka. 

Tada 35-godišnjak i 42-godišnjakinja ''pali su'' jer su cestovni radnici pronašli njihov mobitel i u njemu sporne fotografije koje su ih zgrozile. Istražitelji su tvrdili da je par koristio internetske stranice za upoznavanje kako bi regrutirao žene koje će ubiti i pojesti, ali su  Dmitrij, koji je imao nadimak 'Vrag', i njegova supruga osuđeni samo za ubojstvo konobarice, čiji su djelomični ostaci pronađeni u njihovom hladnjaku i zamrzivaču, prenosi Daily Mail.

Elena Vašruševa (35) navodno je ubijena nakon što ju je Natalia optužila da je zavela njezinog supruga tijekom jednog druženja 2017. Istražitelji su rekli da je Elena, koja je živjela u istom kompleksu kao par, pila s njima kad je Natalia odjednom "postala ljubomorna", rekavši da je konobarica zavela njezinog supruga, što je dovelo do sukoba.

- Pili su alkohol zajedno i sve je završilo sukobom izazvanim ljubomorom. Supruga se požalila, a kao rezultat toga, njezin je suprug ubio ženu - ispričao je još ranije istražitelj Vadim Bugajenko. Ubojstvo je otkriveno nakon što je radnik na cesti Roman Komjakov pronašao Dmitrijev mobitel na ulici u Krasnodaru i vidio slike kako se on pozira s dijelovima tijela žene.

- Sređivali smo asfalt na cesti, kad sam pronašao telefon. Otvorio sam album s fotografijama i pogledao samo dvije slike. Prvo nisam ni shvatio što je tamo, izgledalo je kao glava i ruka - ispričao je radnik, a kada je Dmitrij došao tražeći mobitel, Komjakov mu je poručio kako ne zna gdje je, da bi ga kasnije predao policajcima. 

POVEZANI ČLANCI:

Telefon je doveo istražitelje do njihovog stana, gdje su pronađeni dijelovi tijela Eleninog tijela u njihovom hladnjaku, zamrzivaču i čak u tavi na njihovom štednjaku, dok je identificirana kao žena čiju je glavu Dmitrij držao na slikama. Na slikama pronađenim na Dmitrijevom telefonu, može se vidjeti kako drži odrezanu ruku i gura prste u nos i usta. Istražitelji vjeruju da je ruka pripadala Eleni. Među jezivim otkrićima tijekom pretrage njihovog doma bila je jedna posebno šokantna slika.

- Na jednoj od fotografija, kuhana ljudska glava leži na tanjuru posutim mandarinama. Umjesto očnih duplji, tu su masline, a na nosu je pričvršćen limun - rekao je izvor iz istrage lokalnim medijima nakon pretrage 2017. godine. Slika je datirana 28. prosinca 1999. godine, što je dovelo do sumnje da su par ubijali i jeli ljude 18 godina. Ipak, istražitelji su kasnije saznali kako se par sreo tek 2012. tako da nisu mogli zajedno sudjelovati u kanibalizmu, a poručili su kako je spomenuta fotografija bila ''lažna''. 

Natalia je bila osuđena na 11 godina zatvora zbog ubojstva Elene, dok je njen suprug dobio 13 godina zatvora. On je umro u zatvoru 2020. gdje je bio zatvoren, za što je Natalia dobila i odštetu od oko 2.700 eura. Ona će na slobodu, navodi se u medijima, 2029. godine, kada će imati 54 godine. 

>> FOTO Suze, cvijeće, svijeće i sirene: Srbija se prisjeća ubijenih mališana, uplakani roditelji stigli pred školu

Police guard road near Russian Il-76 military plane crash site in Belgorod region
1/22
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije